+

Sátor nyitási útmutató

Sátor nyitási video itt

Doboz nyitás:

 

1 Ne snitzerrel vágd fel a csomagon a celluxot, mert belevághatsz a ponyvába! (Legjobb feltépni a celluxot, vagy tompa eszközzel, pl. kulccsal beszakítani)

Figyelmeztetés: Pavilont nagy viharban, illetve hóesésében csukjuk össze. Nem tudunk garanciát vállalni a nem rendeltetésszerű használatból eredő károkra (törés, lopás, fagy, viharból eredő károkra), valamint a használatból keletkezett természetes kopásokra! 


Sátor nyitás lépésről lépésre:


2, A sátor tetőgombát a fogadó hüvelybe kell helyezni. Ennek elmulasztásaként a fém rúd a földre esik, csörömpöl, és azt hiszed, hogy valami vackot vettél, - pedig csak így küldik a gyárból.

A következő lépésben meg kell mozgatni a csukott váznál az alsó- és felső részt, mert a gyári csomagolásnál a csavarok összeszorulnak. (Főleg a 2*3-as méreteknél). Ezután kell neki kezdeni a váz széthúzásnak.  

 

 

3, A sátorvázat 1/3-ig kinyitod, ponyvát ráteríted  (így  a könnyebb átdobni a sátorcsúcson a ponyvát). Ha egyedül nyitjuk a vázat akkor megfeszülhet, elakadhat, ugyanis a szerkezet mind a négy oldalán egyformán mozog. Egymással szemben állva a keresztmerevítőknél alulról megfogva a legjobb mozgatni a vázat! Kis gyakorlás után akár középre beállva, a torony alatti rész alá téve a kezed feltolható a sátorváz.

A 2x4-es, 3x4,5-es és 3x6-os sátrat egy ember nem tudja egyedül felállítani!

A tetőponyvát érdemes kézzel átvezetni a merevítők felett úgy, hogy az ember belebújik a tetőszerkezetbe, ellenkező esetben, ha a vázon kívül húzzák a ponyvát, a nylonos belső borítás sérülhet. Ezt sajnos nem tudjuk garanciális hibaként elfogadni!. 

Tipp : Amennyiben nagyobb sátraknál nehezebben nyílik a szerkezet:  sátorváz 1 db sarkát érdemes ponyva nélkül a helyére pattintani.

A ponyvát a sarkokra kell húzni, és a lelógó végeit visszahajtani. (ez azért kell, hogy amikor feltolod a keresztmerevítőket, a lábon lévő csúszó ne akadjon a ponyvába.

Ezek után kell feltolni a ponyvával a keresztmerevítőt és csúszót. Ez kis erőfeszítést igényel: Egyik kezünkkel fentről megtámasztjuk a a sarkot, a másik kezünkkel nyomjuk felfelé a lábon csúszó fém elemet addig, míg be nem kattan a rugós szem. (Viszont ha először feszes a váz, és utána kerül rá a ponyva, akkor a sarkoknál kiszakadhat a ponyva)

Tetőponyva belső felén található tépőzárakat illesszük a kereszttartón található ellendarabhoz. Normál és erősített szerkezetnél a ponyván található tépőzárcsíkokat kell a kereszttartóhoz rögzíteni! Ügyeljünk ezen fázis megtartására, mert csak így simul ki a tetőponyva, ezáltal leszalad a víz róla, nem áll meg a ponyván.

A lábak talprészére lépve lehet a sátrat az első magasságba emelni. Ezután még 3 magassági fokozat van. 

A 3x6-os sátrak 6 db lábbal rendelkeznek. FIGYELEM! az egy egyik hosszú oldalon (6 m-es részen) kell kihúzni a lábakat, majd a másik (6m-es) oldalon folytatni. Ez azért van, mert ha csak a két szemben lévőt húzod ki, majd a középső kettőt, akkor az utolsó kettőnél eltörhet a váz!

A tetőponyva belső felén lévő tépőzárakat, ill. rögzítsük a vázhoz, különben nem simul ki a ponyva megfelelően.

Eredményes használatot kívánunk!  

Egy 3x3-as pavilon súlya 25-28 kg. Ez összecsukott szállítható állapotban a legtöbb embernek nem könnyű súly. Kinyitott állapotban viszont ez a tömeg 9 m2-re oszlik el, azaz 3kg/mn. Mondanom sem kell, hogy kb. 50 km/ óra feletti erősségű szélnek ez nem súly....A pavilonok a függőleges irányú terhelést jól bírják, az oldalirányút már kevésbé.


Pavilonok esetében nem érvényes a garancia:
- tetőanyag idegen eszköztől sérül meg
- viharos szél által rongálódott
- helytelen elhelyezésből kifolyólag a meggyűlt víz sérülést okozott
- helytelen tárolásból eredő károsodás esetén
- helytelen felállítás vagy összecsukásból eredő károsodás esetén Oldalfalak esetén: oldalfal idegen eszköztől sérül meg viharos szél által rongálódott
- helytelen elhelyezésből kifolyólag a meggyűlt víz sérülést okozott
- helytelen tárolásból eredő károsodás esetén

Nem vállalunk garanciát a nem rendeltetésszerű használatból eredő károkra (törés, lopás, fagy, viharból eredő károkra),valamint a használatból keletkezett természetes kopásokra!

A tetőponyvát érdemes kézzel átvezetni a merevítők felett úgy, hogy az ember belebújik a tetőszerkezetbe, ellenkező esetben, ha a vázon kívül húzzák a ponyvát, a nylonos belső borítást a sátorváz élei felhorzsolják. Ezt sajnos nem tudjuk garanciális hibaként elfogadni!. 

Sátor szállításakor érdemes levenni a tetőponyvát. A váz részeinél összekoccan, kidörzsölődik a ponyva!

Figyelem!!
Amennyiben megázott a tetőponyva -oldalfal, ezeket kiterítve meg kell szárítani és ezután eltárolni! Amennyiben vizesen teszik el a ponyvát az
bepenészedik (víz, por, pollen stb.)


Az általunk forgalmazott sátrakat ajánljuk egy-egy rendezvényre, piaci árusításra,  céges eseményre, továbbá néhány napos folyamatos használatra.  A ponyva élettartama azáltal növelhető, hogy nem tesszük ki a ponyvát több hónapos folyamatos uv sugárzásnak.

A tetőponyva szövetanyaga belülről PVC-vel  borított, ezért nem jut át rajta a víz. A szövet impregnált, azonban a használat során ez frissítendő. Télen a megolvadó víz bejut a szövetbe, megfagy ezért törik a szövetponyva. Ezért -5 C fok alatti hőmérsékleten nem ajánlott a ponyva használata.

Polyészter anyagba és PVC ponyvákba nem tud bejutni a víz, ezért ezek élettartama 8-10 év,

Kapcsolat

  • info@satormix.hu
  • 06 30 875 69 51 Munkanapokon 8.00-17.00
  • info(kukac)satormix.hu Kizárólag egyeztetéssel

Hírlevél

Viltor - webáruház bérlés és készítés

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.